Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Web]Strona internetowa o tematyce gry Minecraft

Krzysztofa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Oto stronka którą ostatnio tworzyłem w wolnym czasie do serwera gry minecraft:

http://mc-popcraft.tk/

Stronka na razie posiada opcje jak:

Logowanie

I to na tyle :)

Wszystko jest na bazie MYSQL.

Pozdrawiam.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

REF i małe info:

Dodano:

System newsów z panelem administracyjnym

Statystyki serwera

Ranking graczy

Zmiana budowy strony na bardziej nowoczesną

Status serwera (online+ilość graczy) na górym pasku.

Ładniejsze logowanie

W planach:

Profile userów

Zmiana maila

Przypomnienie hasła

Coś jeszcze?

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Mniej niż zero. Zero ładu i składu, Każdy element jakby wzięty z innej strony (po prostu nie pasują do siebie). Wszystko się rozjeżdża i rozwala po całości. Dużo, ale to bardzo dużo pracy przed tobą :x

PS. W kod nawet nie patrzyłem, po tym co zobaczyłem.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Krzysztofa, powiedz mi, jakim cudem ta strona w ogóle działa? ;D

Kod nie ma żadnego sensu. Trochę HTML'a i CSS... Po co 3 razy definujesz <html>, 3 razy doctype, etc?

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Mniej niż zero. Zero ładu i składu, Każdy element jakby wzięty z innej strony (po prostu nie pasują do siebie). Wszystko się rozjeżdża i rozwala po całości. Dużo, ale to bardzo dużo pracy przed tobą :x

PS. W kod nawet nie patrzyłem, po tym co zobaczyłem.

Strona nie jest gotowa, połowa jest w starej wersji która jest do poprawy po prostu, mi się nic nie rozjeżdża poza tym jak chcesz patrzeć na kod php? :)

(Pierw została zrobiona wersja na którą w kilku zakładkach wywala a potem zacząłem robić nową wersję z czego nie jest wszystko zrobione, dopiero się uczę tego języka na tyle żeby cokolwiek skleić, wszystko poprawię.

Krzysztofa, powiedz mi, jakim cudem ta strona w ogóle działa? ;D

Kod nie ma żadnego sensu. Trochę HTML'a i CSS... Po co 3 razy definujesz <html>, 3 razy doctype, etc?

Jak już mówiłem strona jest pisana na odwal się i nie brałem szczególnej uwagi na wygląd kodu a na działanie, wszystko zostanie zoptymalizowane po skończeniu kodowania.

Tabelka z rankingiem wychodzi za "strone".

Wykonanie: Krzysztofa - powinno być Wykonanie: Krzysztof lub Wykonane przez Krzysztofa

Wychodzi bo nie jest skończone, strona to tylko coś co dopiero będzie stroną, nie znam się tak na php dlatego jest wszystko tak porozwalane.

Wykonanie Krzysztofa jest ponieważ tak się zwie (Krzysztofa) :)

Stronka to tylko zarys a ja wrzuciłem ja w celu oceny pomysłu ;)

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Takie pytanie po co Ci 3 odwołania do main.css?

Jedno jest odwołanie, tylko gdzieś jest w innym pliku do kodowania newsów i wrzucania ich do divów musiałem wrzucić tam odwołanie, można to inaczej rozwiązać ale narazie to w niczym nie przeszkadza.

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Od strony graficznej leży, od strony kodowej również leży, minecraft o zgrozo...
Przycisk szukaj ni z du*y, jak patrzę na header Statystyki i Ranking Top 100, to chyba gorzej nie mogłeś wybrać...
Stary doctype, charset, center itp. w ogóle brak html5 co jest kolejnym minusem, więcej css'ów nie było ?

Ogólnie słabo, bierz się za html5, bo jak widzę że chcesz zrobić css3 buttons na xhtml 1.0 to mnie szlak bierze...

Pozdrawiam,
SKmedix ;)

@Down:

...stronka nie ma gotowego designu, cssów? Są aż 2, raczej mniej nie było...

Jak widzę css'y są 4, wcześniej było gdzieś 10, no ale niech Ci będzie.

Dodam jeszcze, że header Statystyk i Top100 to także grafika która została zrobiona tylko w celu dopasowania wszystkiego co potem zostanie zrobione normalnie.

To dawaj tutaj już stronę skończoną, a nie że ty dajesz tutaj coś czego nie skończyłeś a potem jak ktoś powie że coś nie tak, to usprawiedliwiasz się tym, że nie skończyłeś. Jeżeli dajesz nam coś co mamy ocenić, to przynajmniej to skończone, nie będzie tak że my sobie co 2 dni wchodzić i poprawiać swoją ocenę. -.-

Moja sprawa czy pisze nowym HTMLem czy starym, to i to działa dobrze.

Tak to twoja sprawa jaką wersją HTML piszesz, ale HTML5 to teraz podstawa, i powinieneś przynajmniej się z tym zapoznać, bo zmianę samego doctype dużo nie wyczarujesz. Czasami chciałbym by HTML był jak Java, jak coś będzie źle, kij Ci będzie działać...

Jak macie mi oceniać w taki sposób to sobie darujcie....

Mamy oceniać, a nie słać różami, dając coś do oceny spodziewaj się że będą negatywne opinie

sygna2014.png

Opublikowano

Od strony graficznej leży, od strony kodowej również leży, minecraft o zgrozo...

Przycisk szukaj ni z du*y, jak patrzę na header Statystyki i Ranking Top 100, to chyba gorzej nie mogłeś wybrać...

Stary doctype, charset, center itp. w ogóle brak html5 co jest kolejnym minusem, więcej css'ów nie było ?

Ogólnie słabo, bierz się za html5, bo jak widzę że chcesz zrobić css3 buttons na xhtml 1.0 to mnie szlak bierze...

Pozdrawiam,

SKmedix ;)

Sam leżysz i żyjesz, porównaj sobie inne strony od strony graficzne to wtedy pogadamy, stronka nie ma gotowego designu, cssów? Są aż 2, raczej mniej nie było...

Dodam jeszcze, że header Statystyk i Top100 to także grafika która została zrobiona tylko w celu dopasowania wszystkiego co potem zostanie zrobione normalnie.

Ten guziczek szukaj wisi ponieważ wrzucałem go testowo i zostawiłem bo zająłem się czymś innym w między czasie.

Jak macie mi oceniać w taki sposób to sobie darujcie.... Moja sprawa czy pisze nowym HTMLem czy starym, to i to działa dobrze.

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Masakra strona ani troche do siebie nie pasuje kolory sa zbyt mocne kolor czerwony nie moze byc z czarnym jak mozna dodac biale przyciski na czerwonym tle jeszcze wychodza one z paska no poprosyu masakra w kod nie patrze bo sie nie znam ale na projektowaniu stron juz tak powiem tak na tej stronie sa tylko 3 kolory zielony,czerwony i szaro-czarny no i jeszcze ta stopka [Wykonanie Krzysztofa] Lepiej by wygladalo Wykonane przez [Krzysztofa]lub[strona www]jesli zajmujesz sie webmaster lub webdesigner ale tak to moja ocena jest na 2,5/10

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Dzięki za rady, wezme to pod uwagę kiedy zacznę robić design strony, apropo (czerwony nie może być z czarnym?)

A jakie masz kolorki w sygnaturze na tym banerze? :)

A no te guziczki to tylko testowo dodałem żeby coś tam było, cały wygląd strony to tylko zarys jak już wspominałem, który będzie ostatecznie skończony w późniejszym czasie.

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Szczerze to nawet nie wiem czy warto to oceniać ale ok polece tak bardziej profesjonalnie:Ładujesz 3 biblioteki jQueryZnacznika się już nie używa to do pliku robots.txt<font> także się już nie używaUżywanie znacznika

do ustawiania wyglądu strony to zuooooZero wcieć (kod slabo czytelny)4x Znaczników to nawet mi się liczyć nie chciało tak samo kilka....Brak outlineTak ogólnie? Strona według mnie wogóle nie do użytku. W google to ty szybko się nie wypozycjonujesz z takim kodem...Zanim pokarzesz coś następnego to lepiej naucz się html porządnie.

Opublikowano

Dobra proszę zamknąć ten temat bo połowa nie ma kompletnego pojęcia o tym co pisze a wypowiada się, dziękuje dobranoc

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Krzysztofa zarzucasz mi że ja się nie znam na rzeczy tak? To powiem ci że niestety się mylisz i to grubo. Jak będziesz miał chociaż w 1/4 takie pojęcie o HTML, CSS, PHP, JS jak ja to wtedy zapraszam do dyskusji. Narazie widzę że nie ma o czym z tobą dyskutować bo poprostu że się brzydko wyraże gów** wiesz a się udzielasz i udajesz kodera pisząć stronę która tak samo jak twoja wiedza jest gó*** warta. Dziękuje dobranoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...